مقالات روانشناسی

اهمیت بازی در دوران کودکی + 9 مزیت بازی برای کودکان

اهمیت بازی در دوران کودکی برای رشد و توسعه کودک بسیار حائز اهمیت است. بازی برای کودکان یک فرآیند طبیعی است که به کمک آن‌ها مهارت‌های مختلف را یاد می‌گیرند.

اهمیت بازی در دوران کودکی


چرا بازی برای کودکان مهم است؟

بسیاری از والدین به طور شهودی اهمیت بازی را در رشد کودک می دانند، اما علیرغم مزایای فراوان آن، ما به ندرت بازی را با یادگیری مرتبط می کنیم.
برای اکثر مردم، یادگیری شامل کسب یک مهارت جدید خاص است، مانند حفظ حروف الفبا، شمارش، نوشتن و غیره. آنها اغلب معتقدند که بازی فقط برای سرگرمی است و هیچ یادگیری واقعی ندارد.
با این حال، طبق مطالعات انجام شده، بازی کردن، یادگیری است . کودکان از طریق تجربیات بازی یاد می گیرند.
اهمیت بازی در آموزش دوران کودکی را نمی توان نادیده گرفت زیرا یادگیری از طریق بازی برای رشد کودک ضروری است.
برای کمک بیشتر در مورد آرام کردن عصبانیت، این راهنمای گام به گام را بررسی کنید

9 مزیت بازی


1. رشد اولیه مغز را تحریک کنید

بازی کودک می تواند به طرق مختلف رشد مغز را تقویت کند، از جمله درک بهتری از جهان برای کودک و ایجاد زمینه برای رشد بعدی مغز.
در هنگام تولد، مغز نوزادان به تعداد بیش از حد اتصالات سلولی مغز (سیناپس) مجهز شده است. تولید بیش از حد سیناپس اجازه می دهد تا اطلاعاتی که از سال های اولیه جمع آوری شده است، پایه ای برای مغز ایجاد کند.
محیطی غنی شده با بازی، بازی حسی ، و اسباب بازی های بازی، تجربیات کامل زندگی را به عنوان عناصر سازنده فراهم می کند. عدم بازی باعث از بین رفتن اتصالات عصبی مربوط به بازی می شود.

04
03
01
02
مشاوره آنلاین با بهترین متخصصان روانشناسی و روانپزشکی

دانشمندان علوم اعصاب کشف کردند که غنی سازی مانند اسباب بازی ها، بازی ها و بازی ها می تواند شیمی مغز و رشد کودک را تغییر دهد. ناحیه مغز مرتبط با پردازش شناختی بالاتر (قشر مغز) می تواند از غنی سازی محیط و بازی کودکان بیشتر از سایر قسمت های مغز بهره مند شود.

2. بهبود هوش

بازی های زودهنگام نیز نقش مهمی در رشد فکری کودک دارد. یک مطالعه توسط دانشگاه آرکانزاس نشان می دهد که ارائه مرتب اسباب بازی به نوزادان برای بازی با آنها منجر به ضریب هوشی بالاتر در سن سه سالگی می شود (در مورد هوش فضایی کودکان بخوانید) . بعدها، ادوارد فیشر، روانشناس 46 مطالعه انجام شده در مورد بازی را تجزیه و تحلیل کرد. او دریافت که بازی می تواند رشد شناختی، زبانی و اجتماعی کودک را تقویت کند.

3. جرقه تفکر خلاق

شاید بارزترین فایده بازی این باشد که خلاقیت کودک را افزایش می دهد. خلاقیت با تفکر واگرا گره خورده است ، که فرآیند فکری است که بسیاری از راه حل های ممکن را بررسی می کند و ایده های جدیدی تولید می کند. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که بازی ارتباط زیادی با تفکر واگرا دارد.
برای آزمایش این ارتباط در یک مطالعه، محققان به طور تصادفی 52 کودک شش تا هفت ساله را به دو فعالیت تقسیم کردند. در اولین فعالیت، کودکان متن را از روی تخته سیاه کپی کردند. در دومی بچه ها با خمیر نمک بازی کردند. (مقاله چگونه به کودکی که برای انجام هر کاری بی انگیزه است، انگیزه دهیم؟ را بخوانید)
بعداً از همه بچه ها خواسته شد تا یک پروژه خلاقانه اجرا کنند. گروهی متشکل از ده داور دریافتند که پروژه‌هایی که توسط کودکان گروه خمیر نمک ایجاد شده‌اند نسبت به گروه دیگر دارای ویژگی‌های خلاقانه‌تر هستند.
مطالعات دیگر نیز بازی آزاد، به ویژه بازی تخیلی را با بهبود قابل توجهی در تفکر واگرا مرتبط کرده اند.
بازی آزاد یا بازی مستقل شکلی از بازی بدون ساختار است که کودکان را تشویق می کند تا بازی خود را طراحی کنند. وانمود کردن بازی به کودک نیاز دارد که سناریوها را تصور کند و سپس آنها را اجرا کند. آزادی این نوع بازی ها به کودکان امکان خلاقیت می دهد.
تخیل به خلاقیت دامن می زند و برخی مطالعات نیز نشان داده اند که نوجوانان خلاق در دوران کودکی دوستان خیالی داشته اند.

4. ارتباطات، واژگان و زبان را بهبود بخشید

میخواهید در مورد اهمیت بازی در دوران کودکی + 9 مزیت بازی برای کودکان مشاوره داشته باشید؟
همین حالا مشاوره بگیر

ارتباط بین بازی های اولیه و مهارت های ارتباطی بعدی در تحقیقات نیز مشهود است.
یک مطالعه به دنبال این بود که بفهمد آیا ارتباط می تواند از بازی سود ببرد. محققان مشاهده کردند که وقتی یک نوزاد شروع به بازی با یک اسباب بازی کرد چه اتفاقی افتاد. آنها دریافتند که اگر مادر با دستکاری و نامگذاری اسباب‌بازی‌ها پاسخ دهد، کودک – وقتی سه ماه بعد آزمایش شود – مهارت‌های زبانی بهتری خواهد داشت.
مطالعه دیگری که توسط دانشگاه جورجیا انجام شد، شصت و پنج کودک مهدکودک را در کلاس های درس خود طی چهار هفته مشاهده کردند. وجود بازی، به ویژه بازی دراماتیک، برای پیش‌بینی عملکرد در پیش‌خوانی، زبان و نوشتن یافت شد.
تظاهر بازی به ویژه مفید است زیرا به کودکان خردسال اجازه می دهد واژگان جدیدی را هنگام صحبت کردن و تلاش برای درک دیگران تمرین کنند. در طول بازی های اجتماعی، آنها اغلب حرف ها و اعمال یکدیگر را برای رسیدن به توافق متقابل می کنند.

5. ترویج کنترل تکانه و تنظیم هیجان

خودتنظیمی یکی از مهم ترین مهارت ها برای آمادگی مدرسه است. کودکانی که به خوبی تنظیم شده اند می توانند منتظر یک نوبت باشند، در مقابل وسوسه گرفتن اشیاء از کودکان دیگر مقاومت کنند، احساسات منفی را کنترل کنند و در فعالیت های چالش برانگیز پافشاری کنند.
در یک مطالعه در نیوزیلند، روانشناسان نحوه برخورد کودکان با رویدادهای منفی را در حین بازی های وانمودی بررسی کردند. آنها دریافتند کودکانی که بیشتر وانمود می کنند با مراقبان خود بازی می کنند، در تنظیم احساسات خود برای ادامه بازی بهتر عمل می کنند.
تنظیم هیجان نه تنها برای موفقیت تحصیلی بلکه برای جنبه های روانی اجتماعی رشد کودک نیز ضروری است. این یک پیش بینی قوی برای موفقیت اجتماعی کودک است. در پیش دبستانی، کودکانی که کنترل عاطفی بهتری از خود نشان می دهند، دوست داشتنی تر و از نظر اجتماعی شایسته تر هستند.

6. رشد شایستگی اجتماعی و همدلی

بازی در تقویت رشد اجتماعی کودکان بسیار مهم است. بازی فعال بدون ساختار با دیگران – از جمله والدین، خواهر و برادرها و همسالان – فرصت مهمی برای پرورش مهارت های اجتماعی است. هنگام بازی، عمل تظاهر و همچنین مذاکره با همسالان، مهارت های اجتماعی کودکان را افزایش می دهد.
بازی همچنین فرصت هایی را برای کودکان فراهم می کند تا تعاملات اجتماعی را بیاموزند. در حین بازی، کودکان یاد می گیرند که همکاری کنند، قوانین را رعایت کنند، خودکنترلی را توسعه دهند و به طور کلی با دیگران کنار بیایند.
روانشناسان دریافتند که میزان و پیچیدگی بازی های فانتزی توسط کودکان پیش دبستانی به طور قابل توجهی مهارت ها و محبوبیت اجتماعی و همچنین فعالیت اجتماعی مثبت آنها را پیش بینی می کند.
کودکان بازیگوش نسبت به کودکانی که کمتر بازی می کنند، شادتر، سازگارتر، مشارکت پذیرتر و محبوب تر با همسالان خود هستند.
کودکانی که بیشتر بازی می‌کنند، همدلی بیشتری دارند، یکی دیگر از عناصر ضروری که مهارت‌های اجتماعی را ارتقا می‌دهد. چنین کودکانی رشد می کنند تا درک بهتری از احساسات و باورهای دیگران داشته باشند.

7. سلامت جسمی و روانی بهتر

ما قبلاً می دانیم که بازی باعث رشد عاطفی کودک می شود. هوش هیجانی برای تاب آوری و سلامت روان کودک حیاتی است. (در مورد سلامت روان نوجوان بخوانید)
بازی هایی که شامل فعالیت های بدنی می شود همچنین مهارت های حرکتی درشت، قدرت، استقامت و سلامت جسمانی را ارتقا می دهد.

8. درس های زندگی را آموزش دهید

بازی به کودکان کمک می کند تا مهارت های حل مسئله را توسعه دهند.
وقتی بچه ها مشکلات زندگی را در بازی وانمود می کنند، به آنها کمک می کند تا به روش خودشان با مشکلات کنار بیایند. همچنین فرصتی امن برای کودکان فراهم می کند تا مهارت ها و نقش های اجتماعی آینده را تمرین کنند.
هنگامی که کودکان نقش های مختلف را امتحان می کنند، یاد می گیرند که دیدگاه های متفاوتی داشته باشند که به آنها در تفکر انتزاعی کمک می کند.

9. تقویت رابطه با مراقبین و همسالان

والدینی که با فرزندان خود بازی می کنند پیوند قوی تری با آنها ایجاد می کنند. حتی بازی‌های ساده‌ای مانند شکار لاشخور می‌تواند به یک لحظه خاص برای والدین و کودکان تبدیل شود. این فعل و انفعالات تجربیات مثبت زندگی را فراهم می کند که رشد مغز کودکان را تحریک می کند.
آخرین اما نه کم اهمیت ترین، لحظات شاد و سرگرم کننده برخی از گرانبهاترین هدایایی است که می توانیم به فرزندانمان بدهیم.

افکار نهایی در مورد بازی


از آنجایی که بازی در رشد مغر کودک ضروری است، پیش دبستانی های مبتنی بر بازی ممکن است محیط یادگیری بهتری نسبت به سایر جایگزین ها فراهم کنند. هنگام انتخاب پیش دبستانی ، والدین باید به نحوه برگزاری کلاس ها، استفاده از رویکرد “بازی برای یادگیری” و میزان مجاز بازی آزاد توجه کنند. ایجاد خانه مونته سوری نیز جایگزین خوبی است.

1 فکر در مورد “ اهمیت بازی در دوران کودکی + 9 مزیت بازی برای کودکان

  1. امیر گفت:

    مقاله خیلی مفیدی بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *