مقالات روانشناسی

مهارت های مقابله ای برای نوجوانان برای توسعه تاب آوری

مهارت های مقابله ای برای نوجوانان مجموعه‌ای از مهارت‌ها و روش‌هایی هستند که به آنها کمک می‌کنند تا با فشارها، استرس‌ها و مشکلات روزمره به خوبی مقابله کنند. این مهارت‌ها به نوجوانان کمک می‌کنند تا احساسات منفی را کنترل کنند، روابط سالم برقرار کنند، تصمیم‌گیری‌های بهتری بکنند و به عملکرد بهتر در مواجهه با چالش‌ها دست پیدا کنند.
افسردگی به شدت با خودکشی نوجوانان مرتبط است، به طوری که خودکشی دومین عامل مرگ و میر نوجوانان 10 تا 14 ساله در ایالات متحده است.
نوجوانانی که افسردگی را تجربه می کنند، 12 برابر بیشتر از آنهایی که افسردگی ندارند، اقدام به خودکشی می کنند.
در سال 2019، یافته‌های «بررسی رفتاری ریسک جوانان» در سطح ملی نشان داد که تقریباً 19 درصد از دانش‌آموزان دبیرستانی به طور جدی به خودکشی فکر می‌کردند و 11 درصد واقعاً اقدام به خودکشی کردند.
علاوه بر این، بسیاری از مسائل مربوط به سلامت روان که در بزرگسالی تشخیص داده می شوند، از نوجوانی سرچشمه می گیرند. حدود نیمی از اختلالات روانی در طول زندگی در سن 14 سالگی شروع می شود.
این آمار نگران کننده اهمیت پرداختن به نگرانی های مربوط به سلامت روان در دوران نوجوانی را برجسته می کند.

مهارت های مقابله ای برای نوجوانان برای توسعه تاب آوری
مهارت های مقابله موثر یکی از عوامل محافظت کننده در برابر شرایط سلامت روان است، زیرا ابزارهایی را برای مدیریت احساسات، رفتارها و افکار خود در پاسخ به استرس، ناملایمات یا موقعیت های دشوار در اختیار افراد قرار می دهد.
پرورش مهارت‌های مقابله‌ای مفید در نوجوانان نقش مهمی در تقویت انعطاف‌پذیری آنها برای عبور از چالش‌های زندگی آینده‌شان دارد.

منابع استرس

نوجوانی زمان تغییر است. این تغییرات منبع اصلی استرس برای نوجوانان است.

  •  فشار تحصیلی
  • استقلال از والدین
  • بلوغ فیزیکی
  • تغییرات هورمونی
  • مغز نابالغ
  • روابط همسالان و فشار
  • رابطه با والدین
  • درخواست برای کالج
  • فشار مالی
  • روابط عاشقانه
  • عدم اطمینان در مورد آینده
  • ادغام مسئولیت های بزرگسالان

این تغییرات و رویدادهای استرس زا ممکن است به رفتارهای ناسازگار و بحران های سلامت روان منجر شود.استرس رابطه در بین دختران نوجوان بیشتر از پسران نوجوان است. دختران نوجوان دو برابر بیشتر از همتایان مرد خود در معرض یک دوره افسردگی قرار دارند. یک فرضیه نشان می دهد که دختران نسبت به پسران نسبت به سطوح مشابه پریشانی واکنش منفی بیشتری نشان می دهند.

مهارت های مقابله ای چیست؟

04
03
01
02
مشاوره آنلاین با بهترین متخصصان روانشناسی و روانپزشکی

مهارت های مقابله ای، راهبردهایی هستند که برای مدیریت یا انطباق عواطف، رفتارها و افکار فرد در موقعیت های استرس زا برای جلوگیری از آسیب های روانی استفاده می شوند. آنها به افراد اجازه می دهند تا خواسته های درونی و بیرونی ناملایمات را مدیریت کنند.

مهارت های مقابله ای برای نوجوانان برای توسعه تاب آوری انواع مهارت های مقابله ای

در مطالعه تأثیر مهارت‌های مقابله‌ای متنوع ، محققان تمایزات میان طبقه‌بندی‌های مختلف راهبردهای مقابله‌ای را تحلیل کرده‌اند.
این طبقه بندی ها شامل تمرکز بر مشکل در مقابل احساسات متمرکز است7، رویکرد در مقابل اجتناب8مولد در مقابل غیر مولد9و روش های مقابله ای سازگار در مقابل ناسازگار.
از آنجایی که این دسته بندی ها گسترده هستند و گاهی اوقات همپوشانی دارند، بسیاری از مطالعات نتایج متناقضی را نشان می دهند.

مهارت های مقابله ای سالم برای نوجوانان

صرف نظر از اصطلاحات، در اینجا برخی از راهبردهای مقابله سالم وجود دارد که اکثر مطالعات آنها را برای مقابله با استرس نوجوانان مفید دانسته اند. با این حال، نوجوانان باید توجه داشته باشند که برخی از آنها تفاوت های ظریف خاصی دارند.

مشکل را حل کنید

میخواهید در مورد مهارت های مقابله ای برای نوجوانان برای توسعه تاب آوری مشاوره داشته باشید؟
همین حالا مشاوره بگیر

مهارت حل مسئله نوعی راهبرد مقابله ای متمرکز بر مسئله است که در آن افراد گام های عمدی را برای تغییر موقعیت هایی که باعث استرس می شوند برمی دارند.
این رویکرد فعالانه افراد را تشویق می‌کند تا با چالش‌ها روبرو شوند و راه‌حل‌های سازنده برای غلبه بر آنها بیابند. به جای اجتناب از مشکلات، به شما کمک می کند به آنها نزدیک شوید و یک مکانیسم سازگاری مقابله ای در نظر گرفته می شود.
به عنوان مثال، اگر نوجوانی نسبت به امتحانی که در پیش است احساس اضطراب می کند، می تواند یک برنامه مطالعه طراحی کند و برنامه خود را دوباره سازماندهی کند تا مطمئن شود که زمان کافی برای آماده شدن دارد. با انجام این کار، آنها به طور فعال به علت اصلی رسیدگی می کنند و به سمت یک نتیجه مثبت کار می کنند، که می تواند اضطراب را کاهش دهد و حس موفقیت و خودکارآمدی را تقویت کند.
در دراز مدت، توسعه حل مسئله به عنوان یک مهارت مقابله ای مثبت می تواند انعطاف پذیری و سازگاری را افزایش دهد و منجر به سلامت مادام العمر شود.

به دنبال کمک

کمک گرفتن از دیگران یکی دیگر از راهبردهای مشکل محور است که افراد را به رویارویی با چالش ها به جای فرار از آنها تشویق می کند. با کاهش خطر ابتلا به بیماری های روانی در نوجوانان مرتبط است12.
با تماس با دوستان، خانواده یا همکاران برای حمایت، راهنمایی یا همکاری، یک نوجوان می‌تواند دیدگاه‌ها ، بینش‌ها و راه‌حل‌های بالقوه جدیدی برای مقابله با موضوع مورد نظر به دست آورد.
به نوجوان خود قدرت دهید تا زمانی که با چالشی روبرو می شود که علیرغم بهترین تلاششان غیرقابل حل به نظر می رسد، صحبت کند و کمک بگیرد. آشکارا ارتباط برقرار کنید و یک محیط حمایتی ایجاد کنید تا بدانند درخواست کمک به معنای ضعف نیست، بلکه شجاعت و خودآگاهی است.
با این حال، والدینی که از تنبیه سخت برای تنبیه نوجوانان خود به دلیل مرتکب اشتباه استفاده می کنند، بعید است که نوجوانانشان در صورت مواجهه با مشکلات دشوار در آینده از آنها راهنمایی بخواهند. علاوه بر این، تنبیه شدید نیز با افزایش احتمال اختلالات روانی و سایر بیماری های روانی همراه است.

به دنبال حمایت عاطفی

جستجوی حمایت اجتماعی را می توان به عنوان یک مقابله متمرکز بر هیجان در نظر گرفت. همچنین شکلی کاربردی از استراتژی مقابله است.
برخی از مطالعات نشان دادند که حمایت عاطفی خانواده، معلمان و دوستان نسبت به سایر اشکال حمایت در کاهش علائم افسردگی در نوجوانان برتری دارد .
اما در مطالعات دیگر، چنین روابطی یافت نشد.
تحقیقات نشان می‌دهد که این تفاوت‌ها می‌تواند به دلیل پاسخ حمایت‌جویی آنها باشد.هنگامی که افراد حمایت کننده نسبت به موقعیتی بیش از حد واکنش نشان می دهند یا موضوع را به حداقل می رسانند، نوجوانان ممکن است این واکنش را غیرحمایت کننده تلقی کنند و از جستجوی کمک در آینده دلسرد شوند.
واکنش بیش از حد اغلب از والدین ناشی می شود، در حالی که به حداقل رساندن یا بی اعتباری معمولاً از طرف همسالان ناشی می شود.
نوجوانانی که به دنبال حمایت عاطفی هستند باید به دنبال کمکی باشند که با نیازهای آنها مطابقت داشته باشد. زمانی که کسی مایل به گوش دادن باشد، ابراز همدردی کند و وضعیت او را بی اهمیت جلوه ندهد، بیشتر احساس کمک می کنند.

ارزیابی مجدد

ارزیابی مجدد، ارزیابی مجدد یک موقعیت استرس زا با در نظر گرفتن دیدگاه ها یا تفسیرهای جایگزین است که کمتر ناراحت کننده هستند.
به عنوان یک استراتژی مقابله ای متمرکز بر هیجان، ارزیابی مجدد به جای اجتناب از آن، به طور فعال به موضوع مورد نظر (نزدیک شدن) می پردازد.
نوجوانان با تغییر طرز فکر و چارچوب بندی مجدد موقعیت، می توانند گفتار منفی و واکنش های عاطفی خود را تغییر دهند.
این مکانیسم مقابله، انعطاف‌پذیری روانی و سلامت عاطفی کلی را ارتقا می‌دهد و به نوجوانان کمک می‌کند تا انعطاف‌پذیرتر باشند.

حواس پرتی

در حالی که رفتار اجتنابی عموماً مقابله انطباقی در نظر گرفته نمی شود، شرایطی وجود دارد که در آن حواس پرتی های موقتی راهبردهای مثبتی برای مدیریت استرس هستند.
حواس پرتی، زمانی که به درستی مورد استفاده قرار گیرد، می تواند یک وقفه ذهنی و فرصتی برای نوجوان ایجاد کند تا افکار و احساسات خود را مجدداً شارژ کند، دوباره جمع کند و تمرکز کند.
این رویکرد می تواند به ویژه در هنگام مواجهه با استرس طاقت فرسا یا زمانی که موقعیت خارج از کنترل نوجوان است مفید باشد.
درگیر شدن در حواس پرتی سالم مانند فعالیت های بدنی، سرگرمی ها، گذراندن وقت در طبیعت یا معاشرت با دوستان می تواند در کوتاه مدت به کاهش استرس و اضطراب کمک کند. این فعالیت ها همچنین می تواند به نوجوانان مبتلا به علائم افسردگی کمک کند.
با این حال، ایجاد تعادل بین استفاده از حواس پرتی به عنوان یک مکانیسم مقابله موقت و پرداختن مستقیم به موضوع اساسی مهم است. اتکای بیش از حد به حواس‌پرتی می‌تواند منجر به اجتناب شود و ممکن است مانع رشد مهارت‌های حل مسئله سازگارتر شود.

همچنین بخوانید:چرا دوره ی نوجوانی اهمیت دارد؟

مهارت های مقابله ای ناسالم

والدین می توانند علاوه بر کمک به آنها در ایجاد راهبردهای مقابله ای مؤثر، فرزندان خود را تشویق کنند تا از مهارت های مقابله ای ضعیف اجتناب کنند.
در اینجا برخی از مهارت های ناسالم مقابله ای وجود دارد که نوجوانان نباید به آنها اعتماد کنند.

  • سرزنش خود
  • آرزومندی
  • اجتناب
  • انکار
  • نشخوار فکری
  • مصرف مواد
  • سوء مصرف الکل

مهارت های مقابله ای برای نوجوانان برای توسعه تاب آوری رفتار نوشیدن و استفاده از مواد به ویژه خطرناک است و می تواند به افکار و تلاش های خودکشی کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *