اختلالات اضطراب

1402/05/18
بدون دیدگاه
بازدید 0

اشتراک گذاری

کپی!

https://elonplus.com/%d8%a7%d8%ae%d8%aa%d9%84%d8%a7%d9%84%d8%a7%d8%aa-%d8%a7%d8%b6%d8%b7%d8%b1%d8%a7%d8%a8/

اختلالات اضطراب

همه در بعضی اوقات اضطراب را تجربه می کنند. اما وقتی اضطراب به شدت احساس می شود و مانع زندگی روزمره شما می شود، این ممکن است نشانه یک اختلال اضطراب باشد. اگر درباره اضطراب خود نگران هستید، بدانید که تنها نیستید.
اگرچه اضطراب در برخی اوقات می‌تواند بسیار سخت باشد، اما روش‌های زیادی برای مقابله با آن وجود دارد. با ابزارهای مناسب، می‌توانید اضطراب خود را کنترل کرده و کمتر اضطراب احساس کنید.
اضطراب به احساسات عصبی، ترس یا نگرانی اشاره دارد. اکثر مردم قبل از مصاحبه شغلی، آزمون دادن یا در روز اول در محل کار یا مدرسه جدید خود اضطراب خواهند داشت.

اختلالات اضطراب شامل ترس، اضطراب یا نگرانی بیش از حد است که با رفاه حال و توانایی شما در انجام کارها مزاحمت می‌کند. به عنوان مثال، افکار و رفتارهای اضطرابی مکرر می‌توانند تأثیر زیادی بر زندگی شغلی، تحصیلی، سرگرمی یا روابط شما داشته باشند.

اختلالات اضطراب توسط موقعیت‌ها یا اشیاءی که اضطراب شما را به وجود می‌آورند تعریف می‌شوند. برخی از اختلالات اضطراب دارای علائم و انواع مختلفی از افکار منفی هستند.

انواع اختلالات اضطراب شامل:

اختلالات اضطراب عام (GAD):

در این وضعیت، تمرکز اضطراب شما بر روی چندین مسئله است نه یک مسئله خاص. این مشکلات ممکن است شامل سلامت، تعاملات اجتماعی یا کار باشد. این نگرانی ها در بیشتر روزهای شما برای حداقل ۶ ماه ظاهر می شود.

اختلال اضطراب وحشت:

این اختلال شامل حملات وحشتی دوره‌ای و غیرمنتظره است. این اختلال می تواند منجر به نگرانی یا استرس درباره حملات وحشتی آینده شود. مهم است بدانید که داشتن حملات وحشتی همیشه به معنای داشتن اختلال اضطراب وحشت نیست.

اختلال فوبیای بازتابی:

03
01
02
مشاوره آنلاین با بهترین متخصصان روانشناسی و روانپزشکی

این شرایط شامل ترس شدید از موقعیتی است که ممکن است از آن خارج شدن دشوار باشد. این می تواند شامل فضاهای باز، فضاهای بسته و یا حمل و نقل عمومی باشد. برای برخی افراد، این ترس ها باعث مشکلاتی در خارج شدن از خانه می شود.

اختلال اضطراب اجتماعی:

قبلاً به عنوان فوبیای اجتماعی شناخته شده است که شامل ترس شدید از موقعیت های اجتماعی یا اجرای عملی در مقابل دیگران است. این اضطراب ها با ترس از قضاوت منفی دیگران و ترس از نشانه های اضطراب یا شرم در جمع عمومی مرتبط است.

فوبیاهای خاص:

نیز به عنوان فوبیاهای ساده شناخته می شود که شامل ترس شدید از شی یا وضعیت خاصی می باشد. این ترس با خطر واقعی موجود، ناسازگار است. فوبیاهای معمولی افراد شامل حیوانات، ارتفاعات، پرواز و تزریقات هستند.

اختلال اضطراب جدایی:

میخواهید در مورد اختلالات اضطراب مشاوره داشته باشید؟
همین حالا مشاوره بگیر

این شرایط شامل اضطراب شدید درباره جدایی از افرادی است که به آنان نزدیک هستید. این می‌تواند برای کودکان و بزرگسالان هر دوی آنها اثر داشته باشد.

علائم

اختلالات اضطرابی با احساسات قویی از ترس و نگرانی که بر روی رفاه و کارکرد روزانه شما تأثیر می گذارند، مشخص می شوند. این می تواند از اضطراب آزمون تا اضطراب اجتماعی به صورت خود را نشان دهد.
اضطراب شدید معمولاً منجر به تغییرات در رفتار می شود. اضطراب بسیار ناخوشایند است، بنابراین افراد به تمایل دارند در مقابل شرایط یا اشیاءی که ممکن است اضطراب آنها را تحریک کنند، اجتناب کنند.
علائم اضطراب زمانی به وجود می آیند که بدن احساس تهدید می کند. این بخشی از پاسخ مبارزه، پرواز یا یخ بستن است.
هورمون هایی مانند آدرنالین و کورتیزول برای آماده سازی بدن برای عمل، افزایش می یابند که باعث شتاب قلب، تنفس سریع و آماده سازی عضلات برای حرکت می شود.

تأثیرات فیزیکی و روانی اضطراب

افکار در حال شتاب

نفس کوتاه

ضربان قلب سریع یا احساس تپش قلب

تهیه شدن معده

دهان خشک

احساس سرگیجه

احساس خطر یا وحشت

تعریق کردن

بینایی تونل

احساس بیقراری

تنش عضلانی

ضعف فیزیکی

حافظه ضعیف

گیجی

مشکل در تمرکز

نگرانی مستمر

کنش جدا شدگی

بیشتر این علائم حتی اگر شما مشکلات قابل توجهی با اضطراب نداشته باشید، به صورت شناخته شده خواهند بود. اما وقتی این علائم شدید، تکراری و به اندازه کافی نگران کننده هستند تا شما را بسیار ناخوشایند، خارج از کنترل یا بی‌قرار کنند، این ممکن است نشان دهنده یک اختلال اضطراب باشد.

علت‌ها

اختلالات اضطرابی، شبیه به بسیاری از شرایط سلامت روان دیگر، احتمالاً ناشی از یک ترکیب پیچیده از عوامل مختلف، از جمله عوامل زیست‌محیطی و ژنتیکی هستند.
عوامل متعددی می‌توانند در توسعه یک اختلال اضطرابی مؤثر باشند، از جمله:

  • توسعه کودکی
  • ژنتیک
  • عصب‌شناسی
  • عوامل روان‌شناختی
  • توسعه شخصیت
  • محرک‌های اجتماعی و زیست‌محیطی
  • عوامل محافظتی

عوامل خطر

اگر چه علت های اختلالات اضطرابی در انواع مختلف آنها با یکدیگر تفاوت دارند، اما عوامل خطر برای اختلالات اضطرابی به طور کلی شامل موارد زیر می‌تواند باشد:

  • – انجام رویدادهای استرس‌زا، بیشتر در دوران کودکی یا بالغی
  • – سابقه خانوادگی اختلالات اضطرابی یا سایر مشکلات روانی
  • – برخی از مشکلات جسمی از قبیل مشکلات تیروئیدی و نامتعادلی ضربان قلب
  • – فروتنی و خجالت در دوران کودکی
  • – اختلالات اضطرابی در زنان نسبت به مردان بیشتر رخ می‌دهد و حدود 23.4٪ از زنان و 14.3٪ از مردان تحت تأثیر آن قرار می‌گیرند.

درمان ها

برای بسیاری از افراد، درمان اضطراب دارای دو عنصر اصلی است: روان‌درمانی (درمان صحبت کردن) و داروها، در صورت نیاز.
اختلالات اضطرابی بسیار قابل درمان هستند، اما به تخمین ADAA، تنها 36.9٪ از مردم درمان دریافت می کنند.
نوع موثرتر درمان می تواند به نوع اختلال اضطرابی وابسته باشد.
حتی بدون کمک حرفه ای، می توانید با استفاده از روش های مقابله روزانه، سطح اضطراب خود را کاهش دهید. روش های مختلف برای افراد مختلف بهتر کار می کنند، پس ارزش دارد چند راهبرد را امتحان کرده و ببینید کدامیک برای شما بهتر کار می کند.

روان درمانی

بیشتر انواع اضطراب با روان درمانی به تنهایی به خوبی پاسخ می دهند.
تحقیقات نشان می دهد که به ویژه درمان رفتاری شناختی (CBT) و سایر روش های رفتاری برای بسیاری از افراد موثر است.

CBT فضای ایمنی را فراهم کرده و راهنمایی حرفه ای را برای تنظیم آرامش شخص در برابر اشیاء یا وضعیت هایی که اضطراب را ایجاد می کنند، فراهم می کند.
یک نوع درمانی که برای برخی از اختلالات اضطرابی مانند فوبیاها مفید است، درمان پیشگیری از پاسخ عکس العمل (ERP) است. این شامل کار با یک حرفه ای سلامت روانی برای آرامش دادن و ایمنی به شما در مقابل آنچه که اضطراب شما را ایجاد می کند، است.

دارو

داروهای اضطراب، اضطراب را درمان نمی‌کنند، اما ممکن است برای تسکین علائم به کار بروند.

بسته به نوع دارو، ممکن است افراد آن‌ها را برای شرایط خاصی که اضطراب یا حملات پانیک ایجاد می‌کنند به صورت لازم بگیرند. همچنین از آن‌ها می‌توان برای تسکین از علائم جسمی يا بصورت روزانه استفاده کرد.
بنزودیازپین‌ها، یک کلاس رایج از داروهای ضد اضطراب هستند که معمولاً به صورت لازم مصرف می‌شوند. آن‌ها به سرعت عمل کرده و نسبتاً سریع از بدن خارج می‌شوند در مقابل سایر داروهای روانپزشکی که ممکن است برای خروج از سیستم هفته‌ها یا ماه‌ها طول بکشد و همچنین کمی کندتر عمل می‌کنند.

روش‌های مقابله روزانه

تشخیص دادن بهترین روش برای شما ممکن است نیازمند تست و خطا باشد. مهم است که با سرعت خودتان پیش بروید و آنچه که به شما راحتی می‌بخشد را انجام دهید. سپس، همان راه حلی که برای شما مفید است را ادامه دهید.
شما نمی‌توانید همیشه پیش‌بینی کنید که اضطراب یا حمله پانیک به شما هجوم خواهد آورد، اما برنامه‌ریزی برای انجام دادن چه کاری می‌تواند به شما کمک کند تا احساس بیشتری از کنترل داشته باشید و مدیریت راحت‌تری از اضطراب داشته باشید.

برای آرام کردن اضطراب، بسیاری از مردم متوجه شده‌اند که روش‌های تفریحی قدرتمندی هستند. این شامل روش‌های زیر است:

  • – تمرین تنفس عمیق. چند بار نفس عمیق بکشید و بیرون دهید و به هر نفس تمرکز کنید. این باعث می‌شود که حس خودتان را بیشتر در کنترل داشته باشید و به بدن کمک می‌کند تا بخش استرس آن را آرام کند.
  • – مدیتیشن ذهن‌آگاهی. هنگامی که احساس اضطراب می‌کنید، ذهن آگاهی می‌تواند آرامی را برای شما ایجاد کند و به شما فضای تنفسی بدهد. تمرین مداوم ذهن‌آگاهی، حتی زمانی که احساس اضطراب ندارید، می‌تواند شما را با ابزارهای لازم برای کنترل اضطراب خود، در صورت وقوع آن، مجهز کند.
  • – ورزش روزانه نیز می‌تواند یک روش بسیار مفید برای مدیریت اضطراب باشد. اگر این برای شما سخت به نظر می‌رسد، تلاش کنید با یک پیاده‌روی کوچک یا ایستادن و کشش کردن چند دقیقه‌ای شروع کنید.
  • حرکت و فعالیت، هورمون‌های خوش‌حال کننده مانند اندورفین را تولید می‌کند. این هورمون‌ها خلق و خوی خود را بهبود می‌بخشند و اضطراب شما را کاهش می‌دهند.

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

امتیاز شما

چقدر این پست مفید بود؟

روی یکی از ستاره ها کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

[html_block id="19509"]