اگرچه تخصصیترین راه حلها برای درمان افسردگی از طریق رواندرمانی یا داروها میباشند، برخی افراد ترجیح میدهند ابتدا راهکارهای خانگی را امتحان کرده و سپس به روشهای تخصصی مراجعه کنند. در این مقاله، انواع روشهای درمان خانگی افسردگی مورد بررسی قرار گرفته و تأثیرات مثبت آنها بر برخی از علائم افسردگی مورد بحث قرار گرفته است. با این حال، لازم به ذکر است که این روشها نباید به عنوان جایگزینی برای درمان تخصصی افسردگی در نظر گرفته شوند و همواره با تأیید پزشک مورد استفاده قرار گیرند.
زمان استفاده از روشهای خانگی برای درمان افسردگی
مطالعات نشان میدهند که برخی از روشهای خانگی و مکملها میتوانند برای درمان افسردگی خفیف تا متوسط مؤثر باشند. با این حال، این روشها جایگزین درمانهای مرسوم افسردگی، مانند دارو درمانی یا روان درمانی، نیستند.
افسردگی را به جدیترین شکل ممکن بگیرید و به یاد داشته باشید که این اختلال به تنهایی از بین نمیرود. هرچند که روشهای خانگی و غیردارویی بسیاری برای بهبود خلقوخو و کاهش علائم افسردگی وجود دارد؛ اما هیچگاه تلاش نکنید که بهتنهایی و بدون کمک متخصصین، با این اختلال مقابله کنید. اگر تصمیم به استفاده از روشهای خانگی برای درمان افسردگی دارید، حتماً حداقل یک جلسه مشاوره با یک متخصص سلامت روان را در نظر بگیرید.
۱. برنامهریزی و روال روزانه ترتیب دهید:
افسردگی میتواند باعث شود احساس بیانگیزگی و بیهدفی کنید. این احساس میتواند باعث شود زندگی شما به هم بریزد و از روال عادی خارج شود.
داشتن یک روتین و برنامه روزانه منظم میتواند به شما کمک کند تا نظم و ترتیب را به زندگی خود بازگردانید. این کار میتواند به شما احساس کنترل بیشتری بر زندگی خود بدهد و به بهبود خلقوخو شما کمک کند.
همچنین بخوانید: افسردگی در کودکان و نوجوانان
۲. هدفگذاری کنید
افسردگی میتواند باعث شود احساس کنید که هیچوقت نمیتوانید به هیچ چیزی برسید. این باور میتواند باعث شود نسبت به خودتان احساس بدی پیدا کنید. هدفگذاری روزانه میتواند به شما کمک کند تا با این مشکل مقابله کنید.
برای شروع، لازم نیست اهداف بزرگی داشته باشید. کافی است با اهداف بسیار کوچک و دستیافتنی شروع کنید. اهدافی را انتخاب کنید که در دسترس و قابل انجام باشند. مثلاً میتوانید هدف خود را این قرار دهید که «هر روز صبح 10 دقیقه ورزش کنید» یا «هر روز یک لیوان آب بیشتر بنوشید».
رسیدن به این اهداف کوچک به شما کمک میکند تا کمکم احساس بهتری نسبت به خودتان پیدا کنید. وقتی متوجه شدید که میتوانید به اهداف روزمره به سادگی برسید و حالتان رفته رفته بهتر شد، میتوانید هدفهای چالشبرانگیزتر را اضافه کنید.
۳. ورزش کنید
ورزش منظم یکی از بهترین راههای مقابله با افسردگی است. ورزش کردن باعث آزاد شدن اندروفین در بدن میشود. اندروفین یک ماده شیمیایی است که باعث ایجاد احساس خوب و کاهش درد میشود.
ورزش منظم همچنین میتواند به بهبود خلقوخو، کاهش استرس و اضطراب، و بهبود کیفیت خواب کمک کند.
برای بهرهمندی از مزایای ورزش برای افسردگی، لازم نیست به اندازه یک ورزشکار حرفهای ورزش کنید. حتی فعالیتهای بدنی سبک مانند پیادهروی، دوچرخهسواری یا شنا نیز میتوانند مفید باشند.
سعی کنید حداقل ۳۰ دقیقه در روز، ۵ روز در هفته ورزش کنید. اگر تازه شروع به ورزش کردهاید، میتوانید با فعالیتهای کوتاهمدتتر شروع کنید و به تدریج زمان ورزش خود را افزایش دهید.
اگر به افسردگی مبتلا هستید، قبل از شروع هر برنامه ورزشی جدید با پزشک خود مشورت کنید.
۴. مدیتیشن کنید
تحقیقات متعدد نشان دادهاند که مدیتیشن میتواند علائم افسردگی، اضطراب و مشکلات سلامت روان را بهبود بخشد. برخی مطالعات حتی نشان میدهند که مدیتیشن به اندازه فعالیت فیزیکی یا حتی بیشتر از آن در بهبود افسردگی تأثیرگذار است و در صورت انجام منظم، اثرات آن تا ۶ یا ۱۲ ماه بعد نیز پایدار میمانند.
- آرامش و تمرکز:
– مدیتیشن با ایجاد آرامش در ذهن و تمرکز بر روی لحظه حاضر، میتواند به شما کمک کند تا با استرسها و اندیشههای منفی ارتباط برقرار کنید. با تمرین مدیتیشن، قدرت تمرکز و انعطاف ذهنی شما تقویت میشود. - تأثیرات بلندمدت:
– یکی از ویژگیهای جالب مدیتیشن این است که تأثیرات آن تا مدت زمان طولانی پابرجا میمانند. به عبارت دیگر، اگر این تمرین را بهصورت مداوم انجام دهید، ممکن است حتی تا چندین ماه پس از شروع تمرین، اثرات مثبت آن را ادامه دهید.
۵. یوگا را امتحان کنید
یوگا یک راهکار موثر برای کاهش علائم افسردگی و اضطراب است. تحقیقات نشان میدهند که افرادی که در طول هفته بیشترین دفعات یوگا را انجام میدهند، حالت روحی بهتری را تجربه میکنند.
۶. خواب کافی داشته باشید
خواب کافی برای سلامت جسمی و روحی ضروری است. افسردگی میتواند باعث بیخوابی و کمخوابی شود. این امر میتواند علائم افسردگی را تشدید کند و بهبودی را دشوار کند.
در اینجا چند نکته برای کمک به شما در داشتن خواب کافی آورده شده است:
- هر شب سر ساعت مشخصی به رختخواب بروید و سر ساعت مشخصی بیدار شوید. این به تنظیم ریتم شبانهروزی بدن شما کمک میکند.
- در طول روز چرت نزنید. این میتواند باعث شود شبها خوابیدن برای شما دشوارتر شود.
- عوامل حواسپرتی مثل کامپیوتر و تلویزیون را از اتاق خوابتان خارج کنید. این به ایجاد محیطی آرام برای خواب کمک میکند.
- سعی کنید جایی که در آن میخوابید تاریک، ساکت و مرتب باشد. این به ایجاد محیطی آرام برای خواب کمک میکند.
- قبل از خواب از انجام کارهای پرتنش اجتناب کنید. این میتواند ذهن شما را تحریک کند و خوابیدن را دشوار کند.
- قبل از خواب گوشی موبایل و سایر وسایل الکترونیکی را خاموش کنید. نور آبی ساطع شده از این دستگاهها میتواند تولید ملاتونین، هورمونی که به تنظیم خواب کمک میکند، را مهار کند.
- سعی کنید هر روز از خانه بیرون بروید و زیر نور آفتاب قرار بگیرید. نور آفتاب به تنظیم چرخه خواب و بیداری کمک میکند.
- اگر با خوابیدن مشکل دارید، با پزشک خود صحبت کنید. آنها میتوانند به شما کمک کنند تا علت مشکل خود را شناسایی کنید و درمان مناسب را دریافت کنید.
۷. مشاوره آنلاین بگیرید
اگر احساس میکنید برای مراجعه حضوری به روانپزشک یا روانشناس آماده نیستید یا امکان این کار را ندارید، میتوانید به مشاوره آنلاین روی آورید! بسیاری از متخصصان سلامت روان امکان ویزیت آنلاین یا تلفنی را فراهم میکنند. یکی از راههای دریافت مشاوره آنلاین برای افسردگی، مراجعه به صفحه مشاوره روانشناسی ایلان پلاس است.
۸. موسیقیدرمانی را امتحان کنید
موسیقیدرمانی، یک روش درمانی است که از موسیقی برای بهبود سلامت جسمی و روحی استفاده میکند. این روش درمانی میتواند به روشهای مختلفی انجام شود، از جمله گوش دادن به موسیقی، نواختن موسیقی، و نوشتن موسیقی.
شواهد نشان میدهند که موسیقیدرمانی میتواند در کاهش علائم افسردگی و اضطراب و بهبود عملکرد مفید باشد. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که موسیقیدرمانی میتواند به بهبود خلقوخو، کاهش افکار منفی، و بهبود روابط اجتماعی در افراد مبتلا به افسردگی کمک کند.
با این وجود، موسیقیدرمانی نمیتواند به عنوان یک روش درمانی برای بیماریهای اعصاب و روان همچون افسردگی استفاده شود. این روش درمانی باید به عنوان یک درمان مکمل یا همراه با سایر روشهای درمانی مانند دارو درمانی یا رواندرمانی استفاده شود.
۹. ماساژ درمانی کنید
ماساژ درمانی یک روش درمانی است که از مالش و فشار بر عضلات و بافتهای بدن برای بهبود سلامت جسمی و روحی استفاده میکند. این روش درمانی میتواند به روشهای مختلفی انجام شود، از جمله ماساژ سوئدی، ماساژ شیاتسو، و ماساژ تایلندی.
ماساژ درمانی میتواند به کاهش علائم افسردگی و اضطراب کمک کند. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که ماساژ درمانی میتواند به بهبود خلقوخو، کاهش استرس، و افزایش آرامش در افراد مبتلا به افسردگی کمک کند.
۱۰. نور درمانی را امتحان کنید
یکی از راهکارهای موثر برای کاهش تغییرات خلقی فصلی و افسردگی در فصلهای سرد سال، تجربه نور درمانی است. قرار گرفتن زیر نور آفتاب، به ویژه در صبح، میتواند تاثیر مثبتی بر روی عملکرد چرخه خواب و بیداری بدن داشته باشد. فعالیتهایی مانند پیادهروی زیر نور آفتاب صبحگاهی میتوانند به بهتر شدن حالت روحی و افزایش تولید سروتونین (یک ماده شیمیایی مغزی مهم برای تنظیم خلق و خو) کمک کنند.
به علاوه، نور درمانی معمولاً با استفاده از باکسهای نوری انجام میشود که روزانه به مدت حدود ۳۰ دقیقه استفاده میشوند. این روش ممکن است هزینهبر باشد، اما به عنوان یک راهکار فعال برای مدیریت علائم افسردگی فصلی مورد توجه قرار گرفته است.
۱۱. از داروهای گیاهی (با احتیاط) استفاده کنید
۱۱-۱. زعفران:
برخی مطالعات نشان میدهد که زعفران ممکن است به عنوان یک راهکار موثر و کم خطر برای کنترل علائم افسردگی در نظر گرفته شود. با این حال، تحقیقات بیشتری برای اثبات اثرات زعفران بر افسردگی و نقدهای بیشتری بر روی اثربخشی و ایمنی آن نیاز است.
۱۱-۲. گل راعی یا گیاه سنت جونز:
گل راعی یک گیاه دارویی با تاریخچه طولانی در درمان بیماریهای روانی است. مطالعهای انجام شده در سال ۲۰۱۶ نشان داده است که گل راعی ممکن است اثرات مشابه با داروهای ضدافسردگی داشته باشد. با این حال، این تحقیقات به اثرات طولانیمدت و اثربخشی گل راعی در موارد شدید افسردگی پرداخته نشده است.
استفاده از گل راعی باید با احتیاط صورت گیرد، زیرا احتمال وقوع عوارض جانبی و تداخل با داروهای ضدافسردگی وجود دارد.
۱۱-۳. بابونه:
مطالعات محدودی نشان میدهد که بابونه ممکن است نقشی در بهبود علائم افسردگی داشته باشد. با این حال، برای تأیید اثربخشی این گیاه، نیاز به تحقیقات بیشتری است.
۱۱-۴. اسطوخودوس:
استفاده از روغن اسطوخودوس به عنوان یک روش آروماتراپی برای کاهش افسردگی و اضطراب مورد توجه قرار گرفته است. تاکنون، نتایج تحقیقات نشان میدهد که این روغن ممکن است تأثیرات مثبتی بر روی روانشناسی فرد داشته باشد.
مصرف اسطوخودوس باید به دقت صورت گیرد و به ویژه در موارد بارداری و شرایط خاص، مشاوره پزشکی لازم است.
۱۲. آروماتراپی را تجربه کنید
آروماتراپی یا رایحهدرمانی از ترکیبات ارگانیک، به عنوان روغنهای درمانی، برای بهبود حالت روحی، خلق و مزاج استفاده میکند. این روغنها را میتوان به صورت تکی یا ترکیبی به کار برد. روشهای مختلفی برای استفاده از این روغنها وجود دارد، از جمله:
- پخش در هوا به صورت بخور:
از طریق دستگاههای پخش بخار یا دیفیوزرهای رایحه، روغنهای آروماتراپی را در هوا منتشر کنید. این روش به شما امکان میدهد تا مستقیماً از خواص رایحههای درمانی بهرهمند شوید. - حل کردن در وان حمام:
با افزودن چند قطره از روغنهای آروماتراپی به آب حمام، تجربه آرامش بیشتری را خواهید داشت. این روش در تسکین استرس و افزایش راحتی روحی موثر است. - استفاده برای ماساژ:
با ترکیب روغنهای آروماتراپی به منظور ماساژ، میتوانید از آثار آرامبخش و آنتی-استرس این روغنها بهرهمند شوید. استفاده از آنها در ماساژ میتواند به تسکین درد عضلانی و بهبود خلق و مزاج کمک کند.
۱۳. استفاده از مکملها و ویتامینها:
هر چند که هنوز به طور کامل اثبات نشده است، اما مطالعات علمی نشان دادهاند که بین برخی ویتامینها و حالت روحی وجود دارد. یعنی کمبود برخی ویتامینها و مواد مغذی میتواند منجر به بروز علائم افسردگی شود. برعکس، افزایش مصرف برخی ویتامینها ممکن است بهبود حالت روحی را فراهم کند.
۱۳-۱. ویتامین D:
بعضی مطالعات نشان میدهند که کمبود ویتامین D ممکن است باعث بروز افسردگی شود. اگر نمیتوانید این ویتامین را از راه غذاها یا نور آفتاب تامین کنید، مشورت با پزشک برای استفاده از مکملهای ویتامین D مفید خواهد بود.
۱۳-۲. ویتامین C:
ویتامین C به تنظیم انتقالدهندههای عصبی مانند دوپامین، نوراپینفرین و اپینفرین کمک میکند. مصرف مکمل ویتامین C میتواند خلق و مزاج را بهبود بخشد.
همچنین بخوانید: افسردگی و عصبانیت
۱۳-۳. ویتامین B3:
ویتامین B3 به تنظیم سروتونین مغز (انتقالدهنده عصبیای که در افسردگی نقش دارد) کمک میکند. هنوز مشخص نیست که ویتامین B3 چگونه به بهبود علائم افسردگی کمک میکند؛ اما مطالعات اثر مثبت آن را روی افسردگی و سایر اختلالات خلقی مثل افسردگی دوقطبی نشان دادهاند
برای تأمین ویتامین B3 مورد نیاز بدن، میتوانید از مواد غذایی زیر استفاده کنید:
- تخم مرغ
- محصولات لبنی
- ماهی
- حبوبات
- آجیل
- مرغ و ماکیان
۱۳-۴. ویتامین B12:
برخی مطالعات نشان میدهند که مصرف مکمل ویتامین B12 به همراه داروهای ضدافسردگی ممکن است اثربخشی دارو را افزایش دهد. بااینحال، شواهد کافی مبنیبراینکه ویتامین B12 مستقیماً منجر به بهبود خلقوخو میشود وجود ندارد.
برای تأمین ویتامین B12 مورد نیاز بدن، میتوانید از منابع زیر تأمین کنید:
- تخممرغ
- ماهی
- شیر
- مخمر خوراکی
- ماکیان
- محصولات سویا
۱۳-۵. ویتامین B9:
ویتامین B9 به عنوان ویتامینی شناخته میشود که اثربخشی داروهای ضدافسردگی را افزایش میدهد. پژوهشهای جدیدتر نشان دادهاند که سطح ویتامین B9 در افراد مبتلابه افسردگی پایین است. ویتامین B9 در دو شکل طبیعی و مصنوعی وجود دارد که به نوع مصنوعی آن فولیک اسید گفته میشود.
منابع مصنوعی ویتامین B9 شامل مکملهای فولیک اسید میشوند که میتوانید آنها را با تأیید پزشک مصرف کنید. همچنین، منابع طبیعی ویتامین B9 عبارتند از:
- مارچوبه
- بروکلی
- کلم بروکسل
- سبزیجات برگدار
- تخمه آفتابگردان
- بادامزمینی
- غلات غنیشده
۱۳-۶. امگا ۳:
مصرف مکمل امگا ۳ ممکن است به کاهش علائم افسردگی در برخی افراد کمک کند.
۱۳-۷. منیزیم:
مطالعات نشان داده است که بین کمبود منیزیم و افسردگی ارتباط وجود دارد، اما هنوز مشخص نیست که چرا این دو با هم مرتبط هستند. جالب است بدانید که یک مطالعه انجامشده بر روی بیش از ۱۷ هزار بزرگسال نشان داده است که مصرف مکمل منیزیم در زنان مفید است، اما این تأثیر در مردان مشاهده نشده است. همچنین، برخی مطالعات دیگر نیز نشان دادهاند که منیزیم در هر دو جنس اثر مثبتی دارد.
برای تأمین منیزیم مورد نیاز بدن، میتوانید از مواد غذایی زیر استفاده کنید:
- آووکادو
- موز
- شکلات تلخ
- حبوبات
- آجیل
- توفو
- دانهها
۱۳-۸. کلسیم:
مطالعات نشان داده است که بین کمبود کلسیم و افسردگی ارتباط وجود دارد؛ اما هنوز مشخص نیست که مصرف مکمل کلسیم به بهبود افسردگی کمک میکند یا نه.
بااینحال، میتوانید با مصرف مواد غذایی زیر کلسیم مورد نیاز بدنتان را تأمین کنید:
- پنیر
- سبزیهایی با برگ سبز تیره
- شیر
- ماهی ساردین
- سویا
- ماست
۱۳-۹. پروبیوتیکها:
پروبیوتیکها، باکتریهای زندهای هستند که به هضم غذا کمک میکنند و سلولهای بیماریزا را از بین میبرند. برخی معتقدند که رودهها مغز دوم ما هستند، و شواهد در حمایت از مصرف پروبیوتیکها برای افسردگی در حال افزایش هستند.
آخرین پژوهش نشان داده است که مصرف پروبیوتیک تنها در ۸ هفته باعث بهبود علائم افسردگی ماژور در افراد گردیده است.
برای تأمین پروبیوتیک بدن، میتوانید از مواد غذایی زیر استفاده کنید:
- کفیر
- پنیر تخمیری
- ماست پروبیوتیک
- ترشیها
- کیمچی
- کامبوجا
- تمپه
۱۳-۱۰. مکمل 5-HTP:
مکمل 5-HTP یا ۵-هیدروکسی تریپتوفان به بهبود سطح سروتونین در مغز کمک میکند. مصرف آن با احتیاط و تحت نظر پزشک توصیه میشود.
توجه داشته باشید که همواره قبل از استفاده از مکملها و ویتامینها، مشورت با پزشک شما ضروری است. همچنین، استفاده از مکملها نباید به جای درمانهای معمولی و دارویی توصیه شود و تشخیص و درمان اختلالات روحی توسط حرفهای متخصص نیازمند است.
۱۴. مصرف کافئین را کاهش دهید
منشاهای مختلفی مانند قهوه، چای، نوشابه، و حتی شکلات حاوی مقادیر قابل توجهی کافئین هستند. مصرف معقول کافئین در ساعات اولیه روز ممکن است مفید باشد، اما در صورتی که در بعد از ظهر یا عصر مصرف شود، ممکن است باعث اختلال در خواب شب شود.
اگر به کافئین وابستگی دارید، سعی کنید به تدریج مقدار مصرفی خود را کاهش دهید. هنگامی که احساس تمایل به نوشیدن نوشابه یا قهوه میکنید، به جای آن، یک پیادهروی کوتاه بروید. این کوچکترین تغییرات نه تنها به بهبود کیفیت خواب شما کمک میکنند بلکه به تدریج شما را از وابستگی به کافئین آزاد میسازند.
۱۵. از الکل و مواد اجتناب کنید
سوءمصرف الکل و مواد مخدر در افراد مبتلا به افسردگی امری رایج است. افراد مبتلا به افسردگی ممکن است برای کنترل علائم این اختلال به مصرف الکل، ماریجوانا، یا سایر مواد متوسل شوند. هنوز این مسئله مشخص نیست که آیا الکل و مواد مخدر ممکن است باعث ایجاد افسردگی شوند یا خیر. اما مصرف طولانیمدت این مواد میتواند با تغییر نحوه عملکرد مغز، باعث تشدید مشکلات سلامت روانی از جمله افسردگی گردد. از این رو، اجتناب از مصرف الکل و مواد مخدر به عنوان یک قدم موثر در مدیریت و بهبود وضعیت روحی و جسمی در افراد مبتلا به افسردگی مطرح میشود.
۱۶. افکار خود را تغییر دهید
توانایی تفکر مثبت میتواند به بهبود حال و خلق شما کمک کند. افکار و اندیشههای شما به طور مستقیم بر روحیه شما تأثیر میگذارند. در صورتی که با افکار منفی مواجه هستید، میتوانید با مشاوره از یک روانشناس به منظور یادگیری راههای مقابله با آن، کمک بگیرید.
یکی از موثرترین روشهای درمان افسردگی، رویکرد درمان شناختی-رفتاری (CBT) است. این نوع درمان روی شناسایی الگوهای تفکر منفی تمرکز دارد و سپس سعی میکند آنها را با الگوهای تفکر مثبت جایگزین کند. CBT به عنوان یک روش کارآمد و علمی شناخته شده در مدیریت افسردگی به شمار میآید.
۱۷. استرس خود را کنترل کنید
استرس باعث افزایش سطوح یک ماده شیمیایی به نام کورتیزول در مغز میشود. این ماده در مغز افراد مبتلا به افسردگی نسبت به افراد سالمتر بیشتر است. برای مقابله با استرس، روشهای متعددی وجود دارد از جمله مدیریت زمان، مدیتیشن و یادگیری بیوفیدبک. از این راهها میتوانید به کاهش تأثیرات منفی استرس بر روی روحیه خود بپردازید و بهبودی در حالت افسردگی خود را تجربه کنید.
۱۸. فضای سبز را به خانه یا محل کارتان اضافه کنید
اضافه کردن چند گیاه آپارتمانی به فضای خانه یا محل کار هم میتواند به بهبود خلقوخوی شما کمک کند. قرار گرفتن در طبیعت ارتباط مستقیمی با بهبود سلامت روان دارد؛ بنابراین آوردن تکههایی از طبیعت به محیطهای آپارتمانی برای بهبود خلقوخو و سلامت روان کار معقولی است.
تحقیقات نشان میدهند که قرار دادن گیاهان آپارتمانی در خانه یا دفتر کار فواید زیادی برای سلامت روان دارند:
- ارتقا محیط کاری و تمرکز
- کاهش استرس
- کاهش اضطراب و افسردگی
بعضی گیاهان تأثیر قویتری روی سلامت روان دارند؛ به عنوان مثال، پژوهشها نشان داده است که بوی اسطوخودوس باعث میشود افراد احساس آرامش بیشتری داشته باشند. این اقدام ساده میتواند به بهبود کلیت زندگی و روانی شما کمک کرده و محیط اطرافتان را مساعدتر و دلنشینتر سازد.
۱۹. به زندگی اجتماعی خود توجه بیشتری کنید
افسردگی میتواند باعث شود که افراد از دیگران فاصله بگیرند و در تنهایی فرو بروند. این انزوا میتواند علائم افسردگی را تشدید کند و باعث احساس تنهایی و انزوا بیشتر شود.
بنابراین، حتی اگر انرژی و انگیزه لازم را ندارید، مهم است که خودتان را مجبور کنید که بیرون بروید و با دیگران وقت بگذرانید. حتی اگر این کارها به اندازه قبل برای شما لذتبخش نباشد، به بهتر شدن حال شما کمک میکند.
۲۰. تاثیر غذاها بر درمان افسردگی
افسردگی یک اختلال روانی شایع است که میتواند تأثیرات منفی زیادی بر زندگی فرد داشته باشد. یکی از راههای مقابله با افسردگی، تغذیه سالم است.
هیچ رژیم غذایی خاصی وجود ندارد که به طور قطعی افسردگی را درمان کند. با این حال، تغذیه سالم میتواند به بهبود علائم افسردگی کمک کند
چه زمانی از پزشک کمک بگیریم؟
اگر حداقل 5 تا از علائم افسردگی را با شدت زیاد (به طوری که زندگی شما را مختل میکند) به مدت حداقل 2 هفته دارید، باید به پزشک مراجعه کنید.
علائم افسردگی میتواند شامل موارد زیر باشد:
- احساس غم و ناامیدی
- احساس درماندگی و زودرنجی
- از دست دادن علاقه به سرگرمیها یا فعالیتهایی که معمولا برای فرد لذتبخش هستند
- مشکلات خواب (بیخوابی یا پرخوابی)
- خستگی شدید
- تغییرات در اشتها
- مشکل در تمرکز
- افکار مرگ یا خودکشی
- علائم جسمی مثل سردرد و کمردرد
چه نوع پزشکی به ما کمک میکند؟
برای افسردگی، معمولاً از روانشناس یا روانپزشک کمک گرفته میشود. روانشناس با کمک روشهای درمانی مانند رواندرمانی میتواند به شما کمک کند تا با علائم افسردگی کنار بیایید. روانپزشک نیز میتواند داروهای ضدافسردگی تجویز کند.